Advies over vloerverwarming en houten vloer

Parket Specialist Gouda geeft u graag advies over over vloerverwarming in combinatie met een houten vloer, laminaat of pvc-vloer.

Vloerverwarming en hout, de ideale combinatie!

Wij krijgen vaak de vraag of hout wel geschikt is met vloerverwarming. Ons antwoord het kan echt! Maar laat u altijd goed informeren door een parketspecialist.

Wat belangrijk is, is de juiste combinatie hout en de legmethode. Daarnaast ook de coating en de juiste lijm, waardoor de warmte goed wordt geleid.

Belangrijke vragen van klanten zijn:

Geleid hout goed? Hout heeft een isolerende werking, maar zal uiteindelijk de warmte doorlaten. Bij aankoop van een vloer informeren wij u graag over de Rc-waarde. Met deze waarde kan uw installateur u goed adviseren, welk systeem voor u geschikt is.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een houten vloer op vloerverwarming?
Belangrijk is de Rc-waarde van de vloer, ook wel isolatiewaarde genoemd. De instroomtemperatuur van het water mag maximaal 40 graden zijn en de afwerkvloer mag maximaal 28 graden worden. Daarnaast is een luchtbevochtiger ook van belang. Door de vloerverwarming droogt de vloer sneller uit. De beste luchtvochtigheid ligt tussen de 50 en 60 procent.

Heeft u vragen of advies nodig? Kom langs in onze winkel of neem contact op. Wij helpen u graag!